Από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνετε, ιδίως στην Ομάδα μας “Ταξίδια Με Παιδιά“, είναι πού να πάτε κοντά και καλά με τα παιδιά, Xειμώνα ή Καλοκαίρι, βουνό ή θάλασσα, για λίγες μέρες, ίσως κάποιο τριήμερο. Ποιοι είναι λοιπόν οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα;

 

Πατήστε τα links για να δείτε άρθρα από τα ταξίδια μας στους παρακάτω προορισμούς. 

 

Κοντά Στην Αθήνα – Καλοκαίρι

Νησιά: Η Ύδρα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος είναι κοντινά νησιά, μέχρι 2 ώρες από το λιμάνι Πειραιά. Η Άνδρος, η Τήνος και η Μύκονος επίσης μέχρι 2-3 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας. Ενώ η Κέα και η Κύθνος είναι κοντά από το λιμάνι Λαυρίου. Τα Μέθανα είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, ενώ οι Σπέτσες είναι 20 λεπτά με το καραβάκι από το Πόρτο Χέλι και αξίζουν κάθε χιλιόμετρο και ναυτικό μίλι. Από τα παραπάνω νησιά, μόνο στα Μέθανα και στην Κύθνο δεν έχω πάει και έχω να πω ότι όλα έχουν φιλικές παραλίες, καλό φαγητό και εξαιρετικές επιλογές διαμονής.
Ηπειρωτικά παραλιακά: το Πόρτο Χέλι, το Λεωνίδιο, η Μάνη, η Μεσσηνία, η Κορινθία, το Ναύπλιο, η Επίδαυρος, το Γαλαξείδι και η Βόρεια Εύβοια είναι οι πιο κοντινοί παραλιακοί προορισμοί οδικώς από Αθήνα, οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα και ένα ενδιαφέρον αισθητικό ή/και αρχιτεκτονικό. (Όχι, δεν προτείνω τα Καμμένα Βούρλα και την Κάρυστο). Πάνω κάτω μέχρι 4 ώρες οδικώς είναι αυτά τα παράλια, κάποιοι προορισμοί είναι 100% προσανατολισμένοι σε οικογένειες, κάποιοι όχι μεν, αλλά είναι υπέροχοι.

Δείτε επίσης:
4+1 Καλοκαιρινοί Οικογενειακοί Προορισμοί
5+1 Ημερήσιες Από Αθήνα

 

Κοντά Στην Αθήνα – Χειμώνας

Μέχρι 2 ώρες: Η Αράχωβα, η Αγόριανη, η Παύλιανη, η Αμφίκλεια, η Ορεινή Κορινθία, η Ορεινή Αρκαδία, η Στενή Ευβοίας, η Ναυπακτία και τα Καλάβρυτα είναι εξαιρετικά κοντά στην πρωτεύουσα, τόσο που πριν τα παιδιά πηγαίναμε για φαγητό ημερήσια (στη Ναυπακτία μόνο δεν έχουμε πάει ποτέ). Είναι/έχουν επίσης πανέμορφα, γραφικά χωριά, υπέροχη φύση, κάποιες δραστηριότητες για παιδιά (άλογα), φάρμες για διαμονή και, φυσικά, εξαιρετικό, απίθανο, μαγικό φαγητό.
Λίγο πιο μακριά: Το Καρπενήσι, τα Τρίκαλα, το Πήλιο και η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίιιγο πιο μακριά (μέχρι 4-5 ώρες δρόμος), με εξίσου όμορφα χωριά και φανταστική φύση.

Δείτε επίσης:
3 Εκδρομές Για Τον Οκτώβρη
5 αγαπημένα φθινοπωρινά οικογενειακά road trips

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *