Ο Στέλιος στο Bali

Οι αναγνώστες του Dreamista μοιράζονται τα ταξίδια-όνειρα που έκαναν πραγματικότητα στο Your Dream Trip, αλλά και στέλνοντας την ιστορία τους στο [email protected]
Προχτές, ο Στέλιος που μόλις γύρισε από το Bali, θέλοντας να διατηρήσει το όνειρο αυτού του Παράδεισου στο μυαλό του για ακόμα περισσότερο, έγραψε για την εμπειρία του. Εγώ σ’τη μεταφέρω αυτούσια:

 

Ο Παράδεισος έχει όνομα: Bali!

Αρκετές ώρες μακρυά από την Ελλάδα, ένας παράδεισος με περίμενε για να αποκτήσω άποψη για το πώς φαντάζομαι ότι είναι. Το όνομά του; Bali!Bali (1)

Οργάνωση ταξιδιού
Ήταν Χριστούγεννα του 2015 που η καρδιά μου ξεκίνησε να χτυπάει δυνατά και κάθε μέρα ακόμα πιο πολύ. Η αγωνία για φτηνό αεροπορικό εισιτήριο με είχε κυριεύσει. Ήθελα να ζήσω το όνειρό μου, όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Το ίντερνετ βοήθησε πολύ σε αυτό, και ίσως και η άποψη που έχω πως για κάποιους προορισμούς δεν χρειάζεται οργάνωση από κάποιον τρίτο – κάποια ταξίδια θέλουν την προσωπική πινελιά έτσι, ώστε να είναι δικά σου για πάντα.Bali (2)

Must sees στο Bali
Θα ήταν ένα απλό ταξίδι αν δεν:
1. κολυμπούσα σε έναν από τους πιο όμορφους καταρράκτες του Bali, στους Sekumpul waterfalls
2. αν δεν έβγαζα φωτογραφίες το υπέροχο Ulun Danu Temple Beratan, όπου η ζωή ήθελε να μου χαρίσει μία αληθινή στιγμή της
3. αν δεν γινόμουν ένα με τους πιστούς  στο Besakih Temple και φορώντας παραδοσιακή φορεσιά να συμμετάσχω σε μια θρησκευτική τελετή
4 αν δεν αντιλαμβανόμουν πόσο μεγάλη απόσταση μπορείς να διανύσεις περπατώντας ανάμεσα στους ορυζώνεςBali (3)

Τοπικές λιχουδιές
Το φαγητό στο Bali πραγματικά φλέγεται και όταν λέω ότι φλέγεται το εννοώ. Μπαχαρικά, κρέας, γαρίδες, ρύζι και ξηροί καρποί δημιουργούν ένα αποτέλεσμα φίνο, για κάθε ουρανίσκο.
Το κοτόπουλο satat κέρδισε τη δική μου καρδιά. Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω και τα φρούτα, όπως το durian, ένα φρούτο αφροδισιακό που είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις. Έχει έντονη μυρωδιά, που οφείλεται στην παρουσία θείου, η γεύση από την άλλη είναι γλυκιά και κρεμώδης. Είναι από αυτά τα φρούτα που η μυρωδιά τους δεν θα ξεχαστεί πότε από το δικό μου μυαλό.Bali (4)

Τι θα έκανα διαφορετικά αν ξαναπήγαινα
Σε αυτό το ταξίδι, διαπίστωσα πως ο παράδεισος δεν θέλει χρονικά όρια. Οπότε αν με ρωτούσε κάποιος τι θα άλλαζε στο ταξίδι της ζωής μου, εγώ θα έλεγα  απλά τον χρόνο!

Ο τόπος που γνώρισα έχει χρώμα πράσινο αλλά και μπλε, έχει μπαχαρικά αλλά και φρούτα, Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Έχει ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο  στα πρόσωπα των κατοίκων, αλλά και στων τουριστών.
Έχει ναούς αλλά και σπίτια με υπέροχες αυλές
Αυτό το ιδιαίτερο μέρος, τόσο σπάνιο και μοναδικό, μου άφησε ένα μήνυμα φεύγοντας στην καρδιά μου. Τι λέει αυτό: Πως με περιμένει ξανά, πως τα όνειρα σε αυτόν τον τόπο βγαίνουν αληθινά!

 

Γράψε κι εσύ για το δικό σου ταξίδι-όνειρο εδώ!

 

Όπου κι αν πάω, κάνω το ταξίδι μου πιο άνετο με αυτά τα travel tips,
ακολουθώ αυτά τα μυστικά για την τέλεια long flight,
φοράω τα ιδανικά ρούχα για την πτήση μου,

συμβουλεύομαι αυτά τα beauty tips για να φτάσω στον προορισμό μου φρέσκια και υπέροχη,
και για να μη χάσω ούτε στιγμή, 
καταπολεμώ το jetlag με αυτά τα tips!

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 8 =