Δεν θα αναρωτηθώ πώς πέρασαν τρία χρόνια. Είναι όλες οι αναμνήσεις εδώ, ο χρόνος δεν πέρασε γρήγορα, παρατηρούσα τον εαυτό μου να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Τόσο σε μέγεθος, μιας και δεν χώραγαν πια κουλουριασμένα στην αγκαλιά μου, όσο και σε κιλά (η μέση μου το ξέρει). Αλλά και σε μυαλό – κρατούσα σημειώσεις κάθε λέξης ή φράσης που είπαν, βήμα βήμα την εγκατάλειψη της πάνας, τη μετάβαση από τα αλεσμένα στα κομμάτια και όλα αυτά.

Είμαι εδώ, μαζί τους σε κάθε βήμα. Και ο χρόνος, όχι, δεν πέρασε γρήγορα.

Ωστόσο, τη στιγμή της γέννησης τη θυμάμαι σαν χτες. Τον πρώτο θηλασμό επίσης. Και αν μείνω σε αυτή την πρώτη μας επαφή και τους κοιτάξω στο σήμερα, βλέπω ξανά τα μικρά προσωπάκια τους όταν ακόμα ήταν κάτω από 2 κιλά. Και για μένα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ακόμα τα αγοράκια μου. Που πια τρέχουν, μιλάνε, πάνε τουαλέτα, τρώνε μόνα τους και δεν θηλάζουν πια.

Έχουμε περάσει πολλά μαζί και με έχουν αλλάξει πολύ. Έχουμε περάσει δύσκολα. Και έχουμε περάσει και πανέμορφα.

Πέρα από όλες τις δυσκολίες και όσο κι αν ζορίζομαι που είναι δύο νήπια εδώ και τόσο καιρό στο σπίτι μου, μπορώ να πω ότι είμαστε τυχεροί που κάναμε δίδυμα. Κάνουν τα πάντα μαζί, αγαπιούνται, γελάνε, αγκαλιάζονται και παίζουν ασταμάτητα. Και κάθε φορά που τους βλέπω, λιώνω. (Εκτός αν ταυτόχρονα μου ζητάνε φαγητό, τηλεόραση, βόλτα και κάποιος έχει στο μεταξύ πάει γιογιό).

Και σήμερα θα γιορτάσουν μαζί τα γενέθλιά τους, με ανθρώπους που τους αγαπάνε. Θα τραγουδήσουν ο ένας τον άλλο το τραγουδάκι γενεθλίων και θα βοηθήσουν τον αδερφό τους με το κεράκι του. Και θα περάσουν καλά οι δυο τους. Ξέρουν πώς!

(Πχ στη φωτογραφία, παίζουν με τα καινούργια τους puzzles από την Orchard Toys, τα οποία θα βρείτε στο MySunshine.gr)

 

Xρόνια σας πολλά και καλά, αγόρια μου!

 

Δείτε επίσης:
Η εγκυμοσύνη μου
10 αλήθειες για το Dreamista
Ένας χρόνος μαμά!
2 χρόνια διδυμομαμά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *