Ήρθε ο καιρός να γράψω για αυτή την εμπειρία ζωής. Κυρίως γιατί δεν είναι δίκαιο για εσάς να ξέρετε από τυχαία posts μου ότι γέννησα, αλλά να μην έχω γράψει περισσότερα για αυτό. Και παράλληλα να δημοσιεύω άρθρα για ταξίδια που δεν έχω κάνει πρόσφατα, επειδή ό,τι κάνω πρόσφατα μου φαίνεται ότι δεν αφορά ένα travel & lifestyle blog: κυοφόρησα, γέννησα και μεγαλώνω τα διδυμάκια μου.

Η εγκυμοσύνη μου ξεκίνησε ξαφνικά τον Φλεβάρη του 2016. Τα δίδυμα τα υποπτευθήκαμε αμέσως, τα επιβεβαιώσαμε σε έναν πολυ συγκινητικό υπέρηχο και τα αγαπήσαμε κατευθείαν. Τα ήθελα, να σου πω την αλήθεια. Και με προγιαγιά, γιαγιά και θεία να έχουν κάνει διζυγωτικά, το περίμενα κιόλας!

Η δίδυμη κύηση βέβαια θεωρείται εξ ορισμού υψηλού κινδύνου. Αν έχεις γεννήσει 1 παιδί και μετά άλλο 1, βάλε αυτές τις δυο εγκυμοσύνες μαζί και ακόμα δεν έχεις αντιληφθεί τις δυσκολίες. Οι ναυτίες στην αρχή είναι ψιλοστάνταρ, ενώ το βάρος που νιώθουν οι διδυμοέγκυες από τον 2ο ήδη μήνα είναι ακατανόητο από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Και γενικά, όπου κι αν διάβασα για τα χαρακτηριστικά της κάθε εβδομάδας κύησης (για μονές κυήσεις ή δίδυμες), εγώ τα είχα όλα τα συμπτώματα!
Mου επιβλήθηκε λοιπόν μια κάποια προσοχή και ένας σχετικός περιορισμός μετακινήσεων. Γι’ αυτό δεν παρουσιάστηκα σε κανένα event των marie claire blog awards στα οποία ήμουν υποψήφια και φέτος: πρόσεχα τον εαυτό μου <3

Από τον Φλεβάρη λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάει κανένα ταξίδι. Ωστόσο, δεν αισθάνθηκα ότι στερήθηκα κάτι στην εγκυμοσύνη μου. Μία λέξη συνοψίζει την κατάσταση: χαλάλι!
Βασικά, ήταν μια πολύ ρομαντική, συγκινητική και προσωπική περίοδος για εμένα και τον Κώστα. Και γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κρατήσουμε την εγκυμοσύνη για εμάς, και να μην την εκθέσουμε στα social media.
Τόσα ραντεβουδάκια βγήκαμε κι ούτε μια φωτογραφία δεν ανέβασα. Πήγαμε σε αρκετά εστιατόρια, σινεμά, στη θάλασσα…

Και ευτυχώς, είχαμε την πολυτέλεια να απολαύσουμε την εγκυμοσύνη μου χωρίς εγώ να έχω υποχρεώσεις. Περάσαμε πολύ quality time και στο σπίτι μας, με σειρές και πολλές ταινίες και, γενικά, συζητώντας για το μέλλον, μελετώντας για τις δίδυμες κυήσεις (να ‘ναι καλά το MyTwins.gr), για τον θηλασμό και τη μητρότητα/πατρότητα, και μαθαίνοντας όσο περισσότερα πράγματα γινόταν πριν γεννήσω, για αυτό το πανέμορφο που μας συνέβη: γίναμε οικογένεια!

Και τα ταξίδια; Θα έρθουν κι αυτά, και πλέον οικογενειακά, με τα δίδυμα αγοράκια μας <3

 

 

4 Replies to “Η Εγκυμοσύνη μου”

  1. Να σας ζήσουν και πάλι ‘Αννα! Τέλεια, πανέμορφη και πολύ γλυκειά η περιγραφή της εγκυμοσύνης και της συνετής προετοιμασίας για τον ερχομό τους!! Πολύ ρομαντικά και όμορφα όλα! Κι έτσι να είναι πάντοτε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *