Life in MONO

ΜΟΝΟ: ένα pop-up fashion event που ταξιδεύει τα ελληνικά fashion brands στο Λονδίνο και έχει όνειρο να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Όπως το ΜΟΝΟ, έτσι και οι δημιουργοί του Μυρτώ και Μαρίνα, είναι ταξιδιώτισσες. Ζουν μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Λονδίνου, και ζουν μια ονειρεμένη καλλιτεχνική ζωή, γεμάτη υπέροχη μόδα και πολλά ταξίδια.IMG_4843Η Μαρίνα ζει μόνιμα στο Λονδίνο τα τελευταία 7 χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στην Saatchi Gallery, στο Christie’s και στο Moniker Art Fair στο Λονδίνο.
Η Μυρτώ αφού τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών, εξάντλησε τα fashion courses στο Central St. Martin’s και στο London College of Fashion, εργάστηκε σε διάφορα brands και σχεδιαστές στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων τα Links of London και οι Peter Pilotto. Aπό το 2013, δουλεύει ως brand ambassador του Alexander Wang στο showroom του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα εργάζεται και ως σύμβουλος σε Έλληνικά brands πάνω σε θέματα marketing και πωλήσεων. Επίσης, είναι η fashion editor του δίγλωσσου περιοδικού Woman’s Look και όποτε έχει κάποιον να τη βγάλει ωραίες φωτογραφίες, γράφει το προσωπικό της blog Costume de Rigueur.
“Οι δυo μας έχουμε κάνει πολλά ταξίδια, από τα οποία πάντα αντλούμε έμπνευση για το προσωπικό μας στυλ αλλά και για τις επιχειρηματικές μας ιδέες. Πάντα ψάχναμε να βρούμε κάτι δικό μας να κάνουμε. Σε ένα ταξίδι στην Κρήτη πέρυσι το καλοκαίρι, με αφορμή τις χειροποίητες μάλλινες Κρητικές τσάντες που ανακαλύψαμε στα Ανώγεια, σκεφτήκαμε το concept του ΜΟΝΟ”.IMG_5845Ποιο είναι λοιπόν το concept του ΜΟΝΟ;
ΜΟΝΟ σημαίνει Μοναδικό, Μονο ελληνικό, Μόνο μία φορα, Μόνο Στυλ!
Το ΜΟΝΟ έχει ξεκινήσει ως μια πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει το ελληνικό design να επεκταθεί εκτός των ελληνικών συνόρων και να εδραιωθεί στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.IMG_6057Το πρώτο εγχείρημα του ΜΟΝΟ είναι το ΜΟΝΟspace και ουσιαστικά αφορά τη δημιουργία ενός συνεχώς «κινούμενου» και εναλλασόμενου fashion concept/pop up store, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε διαφορετικές γειτονιές του Λονδίνου – αρχικά! Το κάθε κατάστημα (space) θα είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο και θα έχει το δικό του Μοναδικό concept, προσαρμοσμένο στην αισθητική της εκάστοτε γειτονιάς, στην οποία θα βρίσκεται.

Πώς; Αρχικά, και σύμφωνα με κάποιους βασικούς παράγοντες όπως η εποχή, το στυλ, οι διεθνείς τάσεις της μόδας, αλλά και οι κάθε φορά προσωπικές προτιμήσεις της Μαρίνας και της Μυρτώς, αποφασίζεται η γειτονιά στην οποία θα “ανοίξει” το μαγαζί. Έπειτα, βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο και τον ενοικιάζουν για 10-15 ημέρες. Συνήθως ταυτόχρονα με αυτό, κάνουν και τη διαλογή των σχεδιαστών/brands, τους οποίους θέλουν να παρουσιάσουν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Για κάθε μαγαζί έχουν στο νου τους ένα συγκεκριμένο concept και ύφος, το οποίο θεωρούν ότι ταιριάζει στη γειτονιά στην οποία βρίσκεται ο χώρος, οπότε και η διαλογή των σχεδιαστών είναι ανάλογη. Προβλέπουν λοιπόν και τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού της περιοχής που ανοίγει το μαγαζί!IMG_5690 IMG_5986Το ΜΟΝΟ ξεκίνησε ως ιδέα μόλις τον Δεκέμβριο του 2014 και το πρώτο ΜΟΝΟ πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2015 στο Shoreditch του Λονδίνου. Διήρκησε από τις 19 μέχρι τις 29 Μαρτίου και παρουσίασε σ’ έναν pop up χώρο, στον αριθμό 30Α Redchurch Street, 28 ελληνικά brands με ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, αλλά και design objects. Το ΜΟΝΟ Shoreditch είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και τα σχόλια, τόσο για το ίδιο το concept όσο και για τα αντικείμενα που παρουσίασε, ήταν τόσο ενθαρρύντικά ώστε το δεύτερο ΜΟΝΟ γίνεται σε διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες! Το πρώτο καλοκαιρινό ΜΟΝΟspace βρίσκεται λοιπόν τώρα στα σκαριά, και αυτή την φορά μας ταξιδεύει στο Δυτικό Λονδίνο.IMG_0660net

Και πού θα μας ταξιδέψει το ΜΟΝΟ στο μέλλον;
Όταν τελειώσει το ΜΟΝΟspace West, η Μυρτώ και η Μαρίνα θα χρειάζονται διακοπές! Και θα θέσουν τις βάσεις για τον επόμενο στόχο: μια ακόμη γειτονιά του Λονδίνου, κατά προτίμηση κάπου κεντρικά αυτή την φορά, πιθανότατα στο Soho ή στο Covent Garden, περιοχές στις οποίες πιστεύουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει μεγάλη επιτυχία, λόγω της πολυμορφίας του αγοραστικού τους κοινού – εγχώριο αλλά και τουρίστες. Στην συνέχεια, το όνειρο είναι να ταξιδέψει το ΜΟΝΟ σε άλλες πόλεις και γειτονιές της Ευρώπης: στο Παρίσι, στο Μιλάνο και στο Βερολίνο, και ίσως να φθάσει και στη Νέα Υόρκη!IMG_4850 edit“Μακροπρόθεσμα, σκεφτόμαστε σοβαρά την εκπροσώπηση κάποιων ελληνικών brands στην Αγγλία, brands στα οποία διακρίνουμε μια διεθνή δυναμική και διαχρονικό ύφος. Ωστόσο, το όνειρό μας είναι να κατορθώσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς στο London Fashion Week, μέσω του IFS που προσφέρει τη δυνατότητα σε χώρες (σε συνεργασία με τις πρεσβείες τους στο Λονδίνο) να παρουσιάσουν τους σχεδιαστές τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου. Παράλληλα, μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι συνεργασίες με τα πιο influential μαγαζιά του χώρου και πώς θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την ελληνική μόδα και το design μέσα σε ένα από τα μεγάλα concept stores, όπως το Dover Street Market, το Liberty του Λονδίνου, η Colette και το 10 Corso Como, αλλά και σε online όπως το Net-a-Porter και το άρτι αφιχθέν store του Style.com!”

Μέχρι τότε, απολαμβάνουμε το ΜΟΝΟ στο Δυτικό Λονδίνο, περιμένοντάς το και στην Αθήνα!

Μπορείς να μάθεις τα πάντα για το MONO στην επίσημή του σελίδα
αλλά και να δεις τι κάνει τώρα, στο facebook και στο instagram!

Kαι αν είσαι στο Λονδίνο 11-21 Ιουνίου, επισκέψου το MONO pop-up store στην οδό:
ΜΟΝΟspace NottingHill
81 Ledbury Road, W11 2AG

IMG_4770 IMG_4865 IMG_6101 IMG_6144

Πώς ετοιμάζομαι για το πιο fashion ταξίδι μου στο Λονδίνο; Με τα σωστά αξεσουάρ!

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × two =