Αγαπάω την bikini season, αλλά κάθε Καλοκαίρι τελικά ανυπομονώ για τη No bikini season – την εποχή που σε κάθε παραλία της Ελλάδας μπορώ απλά να βγάλω το μαγιώ τα αυγουστιάτικα απογεύματα, και τον Σεπτέμβρη ακόμα και καταμεσήμερο. Για να απολαύσω το μπάνιο μου (επιτέλους) με αδαμιαία περιβολή, την ηλιοθεραπεία μου (επιτέλους) χωρίς σημάδια απ’ το παλιομαγιώ, και την ησυχία μου στην ερημική παραλία που θα επιλέξω.
Αυτά είναι τα καλά του end of season.

Our own private paradise in Spetses - Αρχές Σεπτέμβρη
Our own private paradise in Spetses – Αρχές Σεπτέμβρη

 

Εμείς το κάνουμε κάθε Καλοκαίρι, αλλά με προσοχή.
Φέτος, απόλαυσέ το κι εσύ – με την κατάλληλη παρέα. Ακολουθώντας αυτά τα 10 tips:

1. Δεν θα βρείτε ερημική παραλία οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αρχές Ιουνίου, μόνο στα ηπειρωτικά. Σε χαλαρά νησάκια, ακόμα και τέλη Αυγούστου. Τον Σεπτέμβρη, παντού. Όσο πιο αργά το απόγευμα, οπουδήποτε. High season, πουθενά και πότε. Ίσως στις παραλίες γυμνιστών, απόγευμα.

 

2. Κρύψτε καλά τις φωτογραφίες όταν επιστρέψετε…

3. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία του “μπάνιο γυμνοί”, για να στεγνώσει το μαγιώ. Και να πάτε στεγνοί στην ταβέρνα μετά.

Στη Μήλο, high season.
Στη Μήλο, high season.

 

4. Φροντίστε να βάλετε έξτρα αντιηλιακό ή με πιο δυνατή προστασία, στα μέρη που δεν βλέπει ο ήλιος (στήθος, οπίσθια). Είναι καλή ευκαιρία επίσης και για τέλειο μαύρισμα.

5. Προσοχή αν είστε στο εξωτερικό. Μάθετε τους κανόνες πριν τα βγάλετε σε ερημικη παραλία. Προσωπικά, δεν το έχω επιχειρήσει σε παραλίες του εξωτερικού.

6. Αναζητήστε τις παραλίες γυμνιστών στον προορισμό σας, αλλά να πάτε απόγευμα. Που αραιώνουν. Τι να κάνουμε, βρίσκουν πάντα τις καλύτερες γωνίες.

7. Κάντε βραδινό μπάνιο. Σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας μπορείτε να τα βγάλετε το βράδυ, οποιαδήποτε εποχή. Εκτός αν η παραλία είναι δίπλα σε ταβέρνα/bar/club/σπίτι ή/και έχει προβολείς.

8. Πεζοπορήστε και αναζητήστε έρημους κολπισκους μακριά από τα βλέμματα. Θα βρείτε πολλούς, ακόμα και σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως οι Σπέτσες ή η Μήλος. Εκεί, θα κολυμπήσετε γυμνοί ακόμα και high season, ακόμα και μεσημέρι ή πρωί.

Πεζοπορία προς τη Συκιά. Στη Μήλο, high season.
Πεζοπορία προς τη Συκιά. Στη Μήλο, high season.

 

9. Ετοιμαστείτε όμως κατάλληλα για τις ερημιές.

10. Φαντάζομαι θα πάτε με τον σύντροφό σας. Αλλά αν είναι κάτι που σας αρέσει ή θέλετε να δοκιμάσετε και είστε διακοπές με μεγάλη παρέα, προτιμήστε να πάτε μόνοι σας. Είναι αρκετά intimate φάση…

Enjoy!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *