Το Hallstatt είναι πιο γνωστό από τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν παντού στο internet, στα top10 των πιο ονειρεμένων προορισμών παγκοσμίως, παρά ως τουριστικός προορισμός. Και δεν είναι τυχαίο. Έχει καταφέρει να κρατήσει τους τουρίστες μακριά, μένοντας έτσι ένα γραφικό μικροσκοπικό χωριουδάκι, που επισκέπτονται λίγοι κάθε χρόνο και το αγαπάνε για πάντα!

Δεν είναι άλλωστε κι εύκολο να πας. Οδικώς, πρέπει να προσπελάσεις τις δύσκολες (μεν, υπέροχες δε Άλπεις). Το τρένο πάλι, αφήνει τους ταξιδιώτες στην απέναντι μεριά της λίμνης και περιμέναμε να έρθει να μας πάρει το καραβάκι για να μας πάει στο χωριό.

Το οποίο τελικά έχει κι άλλα να δεις πέρα απ’ την περίφημη εκκλησία: το νεκροταφείο ψηλά με θέα τη λίμνη, τα πλακόστρωτα δρομάκια, το παραλιακό μονοπάτι κάτω απ’ τα βουνά, αλλά κυρίως τα παραδοσιακά αυστριακά χωριατόσπιτα, όλα κατάλληλα κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τόνους χιόνι κάθε χρόνο, στην κυριολεξία να σκαρφαλώνουν στους αλπικούς βράχους.hallstatt (21) hallstatt (28) hallstatt (30)

Εμείς πήγαμε με τρένο από τη Βιέννη, ημερήσια. Αφού λοιπόν περπατήσαμε και φωτογραφήσαμε τις ομορφιές του πανήσυχου Hallstatt, φάγαμε ζεστή σουπίτσα στο εστιατόριο πάνω στο νερό με θέα τα ψηλά βουνά, πήραμε ξανά το καραβάκι για τον σταθμό του τρένου απέναντι, και έπειτα το τρένο, για μια γραφική, καταπράσινη διαδρομή πίσω για την αυτοκρατορική αυστριακή πρωτεύουσα.

Έχεις πάει κι εσύ στο Hallstatt;

 

 

 

 

 

2 Replies to “Στο ονειρεμένο Hallstatt”

  1. Υπέροχες φωτογραφίες! Το Νοέμβριο θα ταξιδέψω για δουλειά στη Βιέννη και θα έχω κενή μια μέρα, βολεύει για μονοήμερη με το τρένο; Φαίνεται πολύ όμορφο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *