Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρω να θηλάσω τα διδυμάκια μου. Και τώρα, που είμαστε τόσων μηνών και εξακολουθώ να τα θηλάζω αποκλειστικά (=δεν τους έχω δώσει ποτέ ξένο γάλα και δεν τα έχει ταΐσει ποτέ κανείς άλλος πέρα από μένα), παρά την κούραση και την αϋπνία, ξέρω ότι κάνω μόνο καλό. Καλό για τα μωρά, που τρώνε ό,τι καλύτερο για αυτά, για την υγεία τους, για τα αντισώματα και για… τη γραμμή τους. Καλό και για εμάς, που μας αρέσουν τα ταξίδια και που θέλουμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε τώρα που γίναμε οικογένεια. Γιατί λοιπόν είναι πιο εύκολο να ταξιδεύεις όταν θηλάζεις;

 

Ο βασικός λόγος είναι ότι μπορούμε να ταξιδεύουμε ελαφριά, με όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές, κάτι που πράγματι καταφέραμε στο πρώτο μας ταξίδι το σκ που μας πέρασε.

 

1. Δεν κουβαλάμε μπουκάλια

Θηλάζω. Δεν αντλώ. Τα μωρά μου δεν έχουν πιει ποτέ από μπουκάλι. Άρα, σε ένα ταξίδι, δεν χρειάζεται να πάρουμε μαζί μας ένα σωρό μπουκάλια.

 

2. Δεν κουβαλάμε συσκευασίες γάλα σε σκόνη

Τα δίδυμα δεν έχουν πιει ποτέ γάλα σε σκόνη. Έχω αγοράσει μια συσκευασία για περίπτωση ανάγκης, αλλά δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής. Ξέρω λοιπόν ότι το γάλα σε σκόνη (πέρα από βλαβερό και ακριβό) είναι βαρύ, πιάνει πολύ χώρο και χρειάζεται πολύ για δύο μωρά, ακόμα και για ένα ταξίδι τριήμερο. Εμείς λοιπόν δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε χώρο στο αυτοκίνητο για συσκευασίες σκόνης. Ούτε να βαρύνουμε τις αποσκευές μας με κάτι τέτοιο.

 

3. Δεν χρειάζεται να πάρουμε τον βραστήρα μας μαζί

Ή να ψάξουμε δωμάτιο που να έχει βραστήρα. Ο βραστήρας είναι απαραίτητος όταν το μωρό πίνει γάλα σε σκόνη, γιατί έτσι παρασκευάζεται: σκόνη γάλακτος σε βραστό νερό, ανακατεύεις, ταΐζεις. Ένας βραστήρας πιάνει χώρο, δεν συσκευάζεται εύκολα και καθιστά ταξίδι με αεροπλάνο (που απαιτεί λιγότερες αποσκευές από ένα road trip) σχεδόν αδύνατο.

 

4. Δεν χρειαζόμαστε αποστειρώσεις

Τα μπουκάλια και οι πιπίλες τους πρέπει να αποστειρωθούν. Συνεπώς, ένας αποστειρωτής στη βαλίτσα ή μια κατσαρόλα στο δωμάτιο του ξενοδοχεία είναι απαραίτητα για να πιουν τα μωρά γάλα, είτε ξένο, είτε μητρικό από θήλαστρο. Ακόμα δηλαδή κι αν μια μαμά αντλεί και έχει καταφέρει να αντλήσει αρκετό για το ταξίδι, ώστε να μην χρειαστεί να ταξιδέψει με το θήλαστρο, τα μπουκάλια και οι πιπίλες τους είναι απαραίτητο αξεσουάρ στη βαλίτσα και η αποστείρωσή τους αναγκαία. Οι αποστειρωτές βέβαια είναι τεράστιοι και κάθε δωμάτιο δεν μπορεί να έχει κατσαρόλα. Πακέτο λοιπόν.

 

 

Ένας άλλος λόγος που είναι καλύτερο να θηλάζεις όταν ταξιδεύεις, πόσο μάλλον με δίδυμα, είναι η άνεση:

5. Δεν κουβαλάμε υγρά στο αεροπλάνο

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες με μητρικά γάλατα σε μπουκάλι που έχουν κατασχέσει ή χύσει ή δοκιμάσει ή χαλάσει ψάχνοντάς τα, οι φύλακες στην ασφάλεια των αεροδρομίων. Δεν επιτρέπεται να πάρεις υγρά μαζί στην πτήση, και το μητρικό γάλα είναι το μόνο υγρό που έχει καταφέρει να αποτελέσει εξαίρεση, μετά από πολλά τέτοια απαράδεκτα συμβάντα. Το γάλα σε σκόνη δε, αναμειγμένο με νερό σε μπουκάλι, απλά απαγορεύεται, και άντε να βρεις βραστήρα στην πτήση για να ετοιμάσεις γάλα για δίδυμα…

 

5+1 Όταν πεινάνε, τρώνε στο δευτερόλεπτο

Τα δίδυμα με το που ξεκινάνε να γκρινιάζουν και πριν καν προλάβουν να κλάψουν, τα έχω βάλει στο στήθος και θηλάζουμε. Αντίστοιχα, σε μία πτήση δεν θα ενοχλήσουμε κανένα με την πείνα και το κλάμα μας. Ή όταν κάνουμε sightseeing ή shopping. Ή είμαστε έξω και τρώμε. Δεν θα ταλαιπωρηθώ/χάσω χρόνο ετοιμάζοντας το γάλα τους. Απλά, θα θηλάσουν.

 

Θηλάζεις; Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτή η επιλογή στα ταξίδια σου με το/τα μωρό/ά;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *