Ξανάγινε. Ξαναέκλεισαν κόσμο στα σπίτια τους. Ξανακυρώθηκαν events. Φτάσαμε στο 4ο κύμα της πανδημίας. Και ενώ ήταν όλα καλά και κλείναμε ταξίδια και κάναμε όνειρα, δεν είναι πια και τόσο καλά τα πράγματα. Πολλοί ακυρώνουν ταξίδια και περισσότεροι είναι με την αβεβαιότητα. Κάποιοι πάλι δεν έχουμε τέτοιες ανησυχίες.  Πάθαμε, μάθαμε και κρατάμε πισινή πια. Να πώς:

 

 

1. Κλείνουμε ΠΑΝΤΑ διαμονή με δωρεάν ακυρωτικά και χωρίς κράτηση κάρτας

Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Τα παιδιά μας μέχρι 3 ετών, ακόμα και το Καλοκαίρι αρρώσταιναν στον παιδικό. Έχουμε ακυρώσει πολλά ταξίδια έτσι. Πλέον, υπάρχει ο φόβος του covid και είναι πολλαπλός: Μπορεί να κολλήσουμε πριν φύγουμε. Μπορεί ο προορισμός να κριθεί επικίνδυνος λόγω κρουσμάτων. Μπορεί η Ελλάδα να κριθεί “κόκκινη” ή να μπει σε lockdown. Όσα ταξίδια κι αν έχουμε ακυρώσει, λεφτά δεν χάσαμε ποτέ.

 

 

2. Κλείνουμε αεροπορικά flex

Για τους ίδιους λόγους όπως και πάνω. Μέχρι στιγμής, έχουμε ακυρώσει 3 πτήσεις, συνολικά 12 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 8 τα χάσαμε για πάντα. Προφανώς και μας φαίνεται πια πιο οικονομικό να δώσουμε λίγα λεφτά παραπάνω για να πάρουμε flex εισιτήρια. Έτσι, έχουμε την πολυτέλεια να μην μας νοιάζει αν αλλάξει κάτι και δεν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε. To πιο σημαντικό; Οι αεροπορικές έχουν μειώσει πλέον τα κόστη των flex εισιτηρίων, ως διευκόλυνση στην εποχή της πανδημίας.

 

 

3. Δεν κλείνουμε ταξίδι για Χειμώνα με αεροπορικά

Όχι όσο υπάρχει πανδημία ΚΑΙ τα παιδιά είναι μικρά.
Καταλαβαίνω ότι αυτά τα φτηνά εισιτήρια σας κλείνουν το μάτι. Αλλά αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κρούσματα τον Χειμώνα αυξάνονται. Ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Ότι τα παιδιά μας δεν έχουν εμβολιαστεί. Ότι κυκλοφορούν και ιώσεις τώρα. Και ότι οι αεροπορικές έχουν εξαντλήσει την γεναιοδωρία τους με τις διευκολύνσεις που έκαναν στο πρώτο lockdown. Μην τα κλείσετε. Μην κλείσετε ταξίδι για Χειμώνα με αεροπορικά. Και αν το κάνετε, φροντίστε να είναι flex και η διαμονή σας με δωρεάν ακυρωτικά.

 

 

4. Κλείνουμε ταξίδια στο εξωτερικό για Άνοιξη-νωρίς το Φθινόπωρο

Καλύτερα Καλοκαίρι. Η Ελλάδα και οι θάλασσές της εδώ είναι και τα σαββατοκύριακα. Αλλά η Κεντρική και η Βόρεια Ευρώπη είναι σκοτεινές, κρύες και γεμάτες ιώσεις και covid τον Χειμώνα. Το Καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Άσε που υπάρχουν θάλασσες και εκτός Ελλάδας. Πολύ ωραίες! Το κυριότερο; Λίγο απίθανο να γίνει lockdown το Καλοκαίρι. Και τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα παντού. Και πάλι όμως, δωρεάν ακυρωτικά στη διαμονή και flex εισιτήρια, ναι;

 

 

5. Δεν βιαζόμαστε

Κάντε συγκροτημένες κινήσεις. Οργανώστε το ταξίδι σας με την άνεσή σας. Μην κλείσετε αυτά τα φτηνά εισιτήρια που σας κλείνουν το μάτι. Είναι flex; Θέλετε άραγε να πάτε σε αυτό τον προορισμό; Είναι ασφαλής covid-wise; Ή θα έχει lockdown την επόμενη βδομάδα; Μήπως είναι φτηνά, γιατί έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη-λέμε-τώρα;

 

 

6. Κλείνουμε για “ασφαλείς” προορισμούς

Τους έψαξα και τους βρήκα, για προσωπική χρήση, αλλά τους έχω και σε άρθρο για εσάς 😉 Δείτε ποιοι είναι στο άρθρο “Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για τώρα με τα παιδιά“. Και πάλι όμως, αν κλείσετε, κλείστε με flex εισιτήρια και δωρεάν ακυρωτικά στη διαμονή, γιατί η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα αναχώρησης.

 

 

7. Ταξιδεύουμε εντός Ελλάδας

Σε περίπτωση που το ταξίδι δεν πραγματοποιηθεί λόγω covid, είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείτε και να μην πληρώσετε ούτε προκαταβολή. Σε περίπτωση που αρρωστήσετε στον προορισμό σας, απλά μπαίνετε στο αμάξι σας και γυρνάτε σπίτι σας. Βρείτε ενδιαφέρουσες διαμονές και τέλειους προορισμούς για κάθε εποχή στο Family Hotels Greece.

 

 

* H φωτογραφία εξωφύλλου είναι δική μου από τη Σαρδηνία

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *