Κάποιοι είστε με τηλεεργασία. Κάποιοι με αναστολή. Κάποιοι άνεργοι και κάποιοι δουλεύετε κανονικά. Τα έσοδα των περισσότερών μας έχουν αλλάξει. Και τα έξοδα όμως. Καίμε συνολικά λιγότερη βενζίνη, δεν αγοράζουμε ρούχα όπως πριν, δεν πάμε έξω για φαγητό και καφέ ή σνακ, δεν κάνουμε πια ούτε κοντινές εξορμήσεις, στο πρώτο lockdown καθαρίζαμε μόνοι μας και το σπίτι μας… Το θέμα είναι πώς δεν θα φάμε αυτά που τελικά περισσεύουν.

Ειδικά αν έχουν μειωθεί τα έσοδά σας, να πώς εμείς μειώσαμε κι άλλο τα έξοδα για να μην φάμε από τα έτοιμα. Α ναι. Και για να πάμε ταξιδάκια όμορφα όταν τελειώσει όλο αυτό.

 

Διαβάστε επίσης
Πώς μαζεύουμε χρήματα για οικογενειακά ταξίδια

 

1. Δεν κλείνουμε ταξίδια ακόμα

Σας ακούω όλους να λέτε ότι δεν κρατιέστε με τόσο φτηνές πτήσεις. Πρώτον, πού τις βρήκατε, γιατί στο skyscanner καταρχάς δεν υπάρχουν απευθείας ούτε για Όσλο τον Ιούνιο και δεν είναι καν οικονομικές. Και δεύτερον, γιατί τις κλείνετε, ενώ είναι πολύ πιθανό να ακυρωθούν (και αυτές) και να κάνετε έως και 1,5 χρόνο από την αγορά των εισιτηρίων να πάρετε τα λεφτά σας πίσω; Κρατήστε τα λεφτά σας στον λογαριασμό σας. Σίγουρα θα βρεθεί κόσμος που θα πετάξει τελικά και θα σωθούν οι αεροπορικές. Και βάλτε τα στην άκρη, για να αγοράσετε εισιτήρια όταν θα είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψετε.

 

2. Δεν το παρακάνουμε με το delivery

Έως μια φορά την εβδομάδα αρκεί για μια οικογένεια, που θέλει ταυτόχρονα να τρώει υγιεινά. Αν βέβαια τα έσοδά σας δεν έχουν μειωθεί, μην με ακούτε. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχει πολλή πλάκα να μαγειρεύεις καθημερινά για τέσσερεις.
Πάντως, τους καφέδες απ’ έξω εγώ τους έχω κόψει. Μηχανές του καφέ και τσάι βέβαια χρειάστηκε να αγοράσω πριν κλειστούμε σπίτια μας, αλλά θα κάνω απόσβεση, φαίνεται!

 

3. Τα βάζουμε στη λίστα…

Τα παιδιά ζητάνε διαρκώς κάτι. Έχουμε δημιουργήσει μια υποθετική λίστα, την οποία γεμίζουμε επιθυμίες (ηλεκτρονικούς δεινόσαυρους, αυτοκινητάκια, μπάλες…) και χαιρόμαστε. Όταν αρχίσουν να γράφουν, θα πρέπει να γίνει γραπτώς αυτή η λίστα και να συμπληρώνουμε, να ανατρέχουμε και να διαγράφουμε κατά το δοκούν. Αντίστοιχα, εγώ έκοψα τις ηλεκτρονικές αγορές. Τις wishlists όμως των apps του Zara, των IKEA και του H&M τις έχω γεμάτες και τις χαζεύω μια στο τόσο! Πού θα πάει;

 

4. Κρύβω και επαναφέρω παιχνίδια

Λίγα λίγα, μην τους κακοφανεί. Για 2 εβδομάδες περίπου. Όταν τα επανεμφανίζω, υπάρχει μια γενική χαρά και αγαλλίαση στο σπίτι, λες και αγοράσαμε καινούργια, είδαμε παλιούς φίλους, ένα πράμα.

 

5. Κάνουμε ανέξοδη γυμναστική

Και εδώ να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους γυμναστές που χρεώνουν και καλά κάνουν τα online workouts τους. Αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω αρκετά χρήματα για να έχω μια συνδρομή στο γυμναστήριο να τρέχει ενώ δεν πηγαίνω ΚΑΙ να πληρώνω για live workout sessions. Υπάρχουν αρκετά home workouts δωρεάν. Και επίσης, μέρα παρά μέρα, εγώ τρέχω και ο Κωστής κάνει ορεινή ποδηλασία.
Δείτε πώς κάνουμε γυμναστική όσο μένουμε σπίτι εδώ.

 

 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν το έχουμε λύσει ακόμα πλήρως το θέμα, οπότε θέλουμε και τις δικές σας προτάσεις!
Πώς μαζεύετε χρήματα για τα μελλοντικά σας ταξίδια, με την ευκαιρία του lockdown που μας κρατάει μαζεμένους;

 

 

 

 

 

2 Replies to “Πώς Μαζεύουμε Χρήματα Για Οικογενειακά Ταξίδια… Επί Lockdown”

  1. Εμεις έχουμε έναν κουμπαρά που βάζουμε μέσα ΜΟΝΟ διευρα!! Δεν έχουμε ούτε ένα διευρω στο πορτοφόλι μας. Τον πρώτο χρόνο μαζέψαμε 2600€!! Και δεν μας φάνηκε καν γιατί είναι μικρό το ποσό και δεν σου λείπει.. κι όμως αξιοποιείται υπέροχα!! Φέτος δεν θα ανοιχτεί πάνω στον χρόνο λόγω lock down οπότε ελπίζουμε σε περισσότερα και μεγαλύτερο ταξίδι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *