,

Πώς να ταξιδέψετε οικονομικά με τα παιδιά στο εξωτερικό

Η πιο δημοφιλής ερώτηση κάθε γονέα και η πιο εύλογη απορία ταυτόχρονα. Ως ταξιδιώτες που εκεί που ταξιδεύαμε δύο άτομα, από τη μια μέρα στην άλλη ταξιδεύουμε ως 4μελής οικογένεια, χρειάστηκε να δώσουμε λύση γρήγορα και αποτελεσματιά σε αυτό το προβληματάκι.

Το κλειδί εδώ είναι η ευελιξία και οι έξυπνες λύσεις:

 

Φτηνά Αεροπορικά

1. Επιδιώκουμε να ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας πριν κλείσουν τα 2 έτη.
2. Αναζητάμε αεροπορικά σε διαφορετικές μέρες και σε διαφορετικούς προορισμούς. Σε κάποιους προορισμούς, κάποιες ημερομηνίες, το εισιτήριο κοστίζει 26€ (το ένα) και σε άλλους 300+ το ένα. Προτιμάμε προφανώς να μην πάμε, για παράδειγμα, στην Πορτογαλία Αύγουστο, αλλά στην Ιορδανία Ιανουάριο μετά τις γιορτές.
3. Ταξιδεύουμε off season.
4. Ενημερωνόμαστε για τις προσφορές αεροπορικών εταιρειών (εγγραφή σε newsletter).
5. Κάτι που ανεβάζει το κόστος είναι οι βαλίτσες. Έχουμε αγοράσει 2 τσάντες σε μέγεθος χειραποσκευής (προσοχή, να είναι σύμφωνα με τα μικρότερα δυνατά κριτήρια, γιατί πχ η Volotea στην επιστροφή μας απο Σαντορίνη, χρέωσε επιβάτες 60€ επειδή η χειραποσκευή τους ήταν λίιιιγο μεγαλύτερη.) Προσπαθούμε λοιπόν να χωρέσουμε όλα μας τα πράγματα σε 4 χειραποσκευές και 4 μικρά backpacks – δείτε πώς εδώ.
6. Κοιτάμε κοντινούς προορισμούς.
7. Ταξιδεύουμε με φτηνές αεροπορικές.
8. Κοιτάμε στο skyscanner, που έχει συγκεντρωμένες όλες τις προσφορές.

 

Οικονομική διαμονή

1. Ταξιδεύουμε off season. Γενικά, αν δεν ταξιδέψετε high season ή κάποια ελληνική αργία (ή αργία στον προορισμό) ή σκ, θα είναι φτηνότερα και τα εισιτήρια και η διαμονή.
2. Ψάχνουμε προσφορές σε sites (τύπου trivago).
3. Επειδή τα ξενοδοχεία συχνά δίνουν 2 δωμάτια σε οικογένεια 4μελή και πάνω, πάμε σε διαμερίσματα (airbnb).
4. Παίρνουμε πρωινό και βραδινό στην τιμή της διαμονής.
5. Αν επίσης κλείσετε διαμονή μήνες πριν, σίγουρα θα είναι οικονομικότερη (ακόμα και -50-80€ τη βραδιά, αναλόγως τον προορισμό και το κατάλυμα).|
6. Αν μείνετε 4 μέρες, τα έξοδα θα είναι λιγότερα από το να μείνετε 10 μέρες. Εκτός αν πάτε camping για 10 μέρες, οπότε θα είναι τα ίδια με σε ξενοδοχείο για 4.

 

Ενοικίαση αυτοκινήτου

1. Συχνά, είναι πιο οικονομικό να πάρουμε το δικό μας αμάξι.
2. Βρίσκουμε sites με προσφορές.
3. Δεν το νοικιάζουμε για όλες τις μέρες.
4. Αποφεύγουμε να το αφήσουμε σε άλλη χώρα από όπου το πήραμε, για να μην έχουμε έξτρα χρεώσεις. Δείτε περισσότερα εδώ.
5. Παίρνουμε μαζί μας τα δικά μας καθίσματα αυτοκινήτου, για να μην νοικιάσουμε στον προορισμό, κάτι που ανεβάζει το κόστος. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

 

Φαγητό & άλλα έξοδα

1. Δεν παραγγέλνουμε για 4, τρώμε το φαγητό το παιδιών που σίγουρα θα αφήσουν
2. Πάτε για ψώνια; Ψωνίζετε σουβενίρ; Πληρώνετε laundry; Θα πάτε σε theme parks; Θα πληρώσετε γενικά εισόδους σε μουσεία και δραστηριότητες; Όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος, οπότε οφείλουμε να βρούμε προσφορές ή να αποφύγουμε κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδάκια δεν είναι για μουσεία. Τα theme parks έχουν προσφορές στο site τους για prebooking. Το laundry και τα σουβενίρ εμείς τα αποφεύγουμε.
3. Μαγειρεύουμε στο διαμέρισμα.
4. Επιδιώκουμε διαμονή με γεύματα. Αν έχετε πρωινό και βραδινό στο κατάλυμα (ή και μεσημεριανό), γλιτώνετε συχνά πολλά λεφτά. Αυτό είναι κάτι που προσφέρεται σε camping πχ στην Αυστρία.

 

Επιλογή προορισμού

Το κόστος ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ειδικά με παιδιά που τείνουν να εκτοξεύουν κάθε τιμή, εξαρτάται και από τον προορισμό. Αλλιώς η Νορβηγία, όπου μία πίτσα μπορεί να κοστίζει και 50 ευρώ, και αλλιώς η Βουλγαρία, όπου 50 ευρώ μπορεί να κοστίζει ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων τη βραδιά.
Eπίσης, οι χώρες της ΝΑ Ασίας είναι πολύ οικονομικές από όλες τις απόψεις. Μιλάμε για 30€/βραδιά πάνω στη θάλασσα και για γεύματα 10€/4 άτομα. Οικονομικά, πέραν όμως των αεροπορικών. Τα οποία βέβαια, σχετικά πάντα, δεν είναι και τόσο ακριβά. Αν δηλαδή κοστίζουν 450-600€/άτομο (όταν για χώρες της Ευρώπης κοστίζουν 300+ και τα ακτοπλοϊκά για τα νησιά μας για 4 άτομα μαζί με αμάξι κοστίζουν συνολικά 400+), γιατί να μην επιλέξουμε να κάνουμε ένα ταξίδι ζωής που θα προσφέρει τόσα στα παιδιά μας;

 

Επιλογή προορισμού βάσει εποχής

Επίσης, αν επιλέξετε να πάτε στα βουνά της Βουλγαρίας το Καλοκαίρι, οι τιμές πέφτουν πολύ. Αν πάλι είστε αρκετά τολμηροί ώστε να πάτε στην Πράγα ή στο Ελσίνκι Νοέμβριο, ναι μεν κάνει κρύο, αλλά είστε σίγουρα εκτός high season. Τα καταλύματα είναι πιο οικονομικά και σίγουρα τα αεροπορικά.

 

Ηλικίες και αριθμός παιδιών

Οι ηλικίες και ο αριθμός των παιδιών που ταξιδεύουν μαζί σας επηρεάζουν σίγουρα το κόστος. Ταξίδι με μωρό ή μωρά κάτω των 2 ετών είναι σχεδόν σαν ταξίδι ενός ζευγαριού από οικονομικής άποψης. Μια 5μελής οικογένεια με μεγάλα παιδιά θα χρειαστεί διαμέρισμα ή 2 δωμάτια, άσε που πληρώνει 5 αεροπορικά. Οπότε το κόστος ανεβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να επιλέξετε διαμέρισμα παρά ξενοδοχείο και camping ή rv.

 

 

Τι άλλες λύσεις έχετε για να μπορείτε να ταξιδεύετε με τα παιδιά σας στο εξωτερικό;

 

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =