Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η κοιλιά μου δεν είναι όπως ήταν πριν μείνω έγκυος, αλλά τουλάχιστον είναι επιτέλους σχετικά επίπεδη. Και θα συνεχίσω λέγοντας ότι έχασα την κοιλιά χωρίς να χάσω κιλά (για την ακρίβεια, πήρα). Οπότε οι παρακάτω οδηγίες δεν είναι ντε και καλά δίαιτα. Να λοιπόν πώς έχασα την κοιλιά της δίδυμης κύησης!

 

Δείτε επίσης:
Πώς έχασα τα ΚΙΛΑ της δίδυμης κύησης
Πώς κάνω γυμναστική όσο μένουμε σπίτι
5 εύκολοι κανόνες υγιεινής διατροφής για απώλεια βάρους
Πώς να γίνετε bikini ready

 

1. Διόρθωσα τη στάση σώματος

Όταν γέννησα, έχασα πολλά κιλά. Είχα ξεκινήσει βασικά να χάνω ήδη από τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, παρόλο που είχα πιο αδύνατα πόδια από ποτέ, η κοιλιά μου ήταν μεγάλη. Πολύ μεγάλη. Και επειδή ήμουν αδύνατη, φαινόταν πολύ. Και αυτό που έφταιγε βασικά και πρωταρχικά, αλλά και το πρώτο που διόρθωσα ήταν η στάση σώματος. Για να βρείτε τη σωστή στάση σώματος, σταθείτε σε έναν τοίχο και ακουμπήστε το κεφάλι, τις ωμοπλάτες, τα πλευρά και τον πωπό πάνω του. Όταν απομακρυνθείτε από τον τοίχο, θα συνειδητοποιήσετε ότι η κοιλιά σας είναι μαζεμένη μέσα, απο τον ομφαλό. Αυτή είναι η σωστή στάση σώματος και αν τη διατηρείτε όλη μέρα, γυμνάζετε ταυτόχρονα τους κοιλιακούς με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, ειδικά αν έχετε κι εσείς διάσταση κοιλιακών. Μάθετε περισσότερα στο mutu system.

 

2. Αποφεύγω τα φουσκώματα

Σε γενικές γραμμές, αν ξυπνάτε με επίπεδη σχετικά κοιλιά και μέχρι το βράδυ μοιάζετε 5 μηνών έγκυος, μάλλον κάνετε βαριά διατροφή για εσάς. Εμένα για παράδειγμα με φουσκώνει το γάλα και οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες (μπρόκολο, όσπρια), αλλά υπάρχουν κι άλλοι “ένοχοι” όπως θα δείτε εδώ (δεν αναφέρεται η τσίχλα, η οποία μαζεύει αέρα στο στομάχι και άρα φουσκώνουμε). Αφενός λοιπόν αποφεύγω αυτές τις τροφές, αφετέρου καταναλώνω τροφές που αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, με πρώτο και καλύτερο το πράσινο τσάι. Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα ότι το χαμομήλι ηρεμεί το στομάχι, άρα το προτιμώ μετά το φαγητό και ιδίως το βράδυ.

 

3. Κάνω ειδική γυμναστική για διάσταση κοιλιακών

Υπάρχουν διάφορες σχολές. Η πρώτη που δοκίμασα είναι τα videos του youtube με ασκήσεις για τη διάσταση. Δεν πέτυχαν. Στη συνέχεια, όταν τα δίδυμα ήταν 16 μηνών, πήγα σε φυσιοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στη γυναικεία υγεία. Μου πρότεινε τη σχολή της Tupler. Ξεκινήσαμε με κάποιες ασκήσεις της ίδιας της φυσιοθεραπεύτριας για να δυναμώσω αρκετά ώστε να καταφέρω να βγάλω το Tupler πρωτόκολο. Με αυτές τις ασκήσεις, από τα 5 εκατοστά έπεσα στα 3,5 μέσα σε 2 βδομάδες. Όταν όμως προχώρησα στο πρωτόκολλο της Tupler, δυσκολεύτηκα πολύ, κυρίως γιατί η ζώνη με ενοχλούσε και γιατί δεν είναι καθόλου ευχάριστη άσκηση και τσίνισα. Δεν είχα αποτέλεσμα και έτσι προχώρησα στο Mutu System. Το οποίο μέχρι εκείνη τη φάση το σνόμπαρα, γιατί δεν στοχεύει αποκλειστικά στη διάσταση, η οποία νόμιζα ότι είναι το μόνο που πρόβλημα. Το Mutu στοχεύει στην απώλεια λίπους (που δεν είχα θέμα), στη στάση σώματος (που δεν είχα τελικά σωστή), στη διατροφή χωρίς φουσκώματα (που υπέφερα), στις ειδικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς (οι οποίες είναι εξαιρετικές, αλλά όχι πολύ αποτελεσματικές) και στις ειδικές ασκήσεις για κάψιμο λίπους και καλή υγεία, η οποίες είναι στοχευμένες έτσι ώστε να μην επιβαρύνου τη διάσταση, αλλά να τη βοηθούν. Ομολογώ fan, μιας και ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2018 και συνεχίζω. Ναι μεν δεν έχει κλείσει η διάσταση, αλλά έχω δυνατό κοιλιακό τοίχωμα, επίπεδη κοιλιά και έμαθα να προσέχω χωρίς να το σκέφτομαι, σε όλες τις κινήσεις της καθημερινότητας και της άσκησης που κάνω γενικά.
Προσοχή! Οι συμβατικές ασκήσεις κοιλιακών (ροκανισματάκια, pilates, σανίδα) και οι στάσεις yoga με υπερέκταση κοιλιάς (σελήνη, καμήλα, δελφίνι, σανίδα κ.λπ.) κάνουν κακό, καθώς ανοίγουν κι άλλο τη διάσταση. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε κάποιον τύπο γυμναστικής, ολοκληρώστε πρώτα το Mutu System, για να μάθει το σώμα σας πώς να κάνει κάθε άσκηση να στοχεύει στη διάσταση ακόμα κι αν γυμνάζετε τα πόδια σας εκείνη την ώρα. Αλλά και για να μάθετε εσείς απ’ έξω και ανακατωτά ποιες ασκήσεις και κινήσεις δεν πρέπει να κάνετε καθόλου.

 

4. Αποφεύγω να τρώω αργά το βράδυ

Και λέω “αποφεύγω” γιατί δεν τα καταφέρνω πάντα και αυτός είναι ένας λόγος που έχω πάρει κιλά. Προσέχω πάντως να μην τρώω βαριά και να καταναλώνω τροφές που με ξεφουσκώνουν ακόμα και αυτή την ώρα, έτσι ώστε να μην πέφτω για ύπνο φουσκωμένη.

 

5. Αθλούμαι

Γενικά, την άθληση δεν την έχω αφήσει καθόλου από τότε που γέννησα. Και ειδικά, αν δεν αθλείστε, δεν θα χάσετε εύκολα ούτε τα κιλά ούτε την κοιλιά της δίδυμης κύησης. Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να περπατάτε τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα, να κάνε 10 λεπτά ασκήσεις κοιλιακών τη μέρα (Mutu) και να επιδιώκετε να κινήστε όσο το δυνατόν περισσότερο: να μην παίρνετε ποτέ ασανσέρ ή κοιλιόμενες σκάλες, να πηγαίνετε παντού με τα πόδια και όταν δουλεύετε, να σηκώνεστε τουλάχιστον ανά μία ώρα. Εγώ πέρα από αυτά και μέχρι λίγο πριν την καραντίνα, έκανα επίσης yoga 90 λεπτά την εβδομάδα, ασκήσεις ποδιών 10 λεπτά την ημέρα (εκτός σκ) και κάποια έντονη αερόβια άσκηση (kick boxing ή trx ή τρέξιμο – όλα αυτά αφού ολοκλήρωσα το mutu) για 35-40 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα. Μετά την καραντίνα, κάνω μέρα πάρα μέρα 45 λεπτά τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο και τις υπόλοιπες kick boxing ή crossfit (αντικαθιστώντας κάποιες ασκήσεις, με κινήσεις mutu). Μια μέρα ξεκουράζομαι. Οκ. Καθαρίζουμε το σπίτι και άρα δεν έχω κουράγιο για άσκηση. (Σημ. στις 19 μέρες καραντίνας, είχα χάσει ήδη 1 κιλό)

 

6. Έχω πάνω από 3 χρόνια που γέννησα

Αν γεννήσατε πρόσφατα, είναι λογικό να έχετε ακόμα κοιλιά. Η μήτρα κάνει 5-6 εβδομάδες νομίζω να επανέλθει. Δώστε της χρόνο, αλλά μην κλειστείτε στο σπίτι. Περπατήστε με το καρότσι και ξεκινήστε Mutu άμεσα.

 

 

* Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό. Δεν έχω καμία συνεργασία με κανένα από τα sites στα links. Το άρθρο περιλαμβάνει τι ακριβώς έκανα εγώ για να πετύχω flat κοιλιά μετά τη δίδυμη κύηση. Το Mutu System το πλήρωσα κανονικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *