H Eλεάννα στη Ζάκυνθο

Η φίλη και ταξιδιώτισσα Ελεάννα πήγε στη Ζάκυνθο και γύρισε με πολύ ωραίες φωτογραφίες και πολύ ωραίες ιστορίες να πει!

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν φανταζόμουν πως η Ζάκυνθος έκρυβε τόσες ομορφιές. Από την πρώτη μέρα κιόλας που βρέθηκα στο νησί, πήγαινα από το ένα “wow” σημείο στο άλλο!
Η διασημότερη παραλία της Ζακύνθου μπορεί να είναι το περίφημο Ναυάγιο, αλλά για μένα η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν η επαφή μας με τις σπάνιες χελώνες Καρέτα-Καρέτα. ΟΚ, οι χελώνες και η μοναδική πλωτή καντίνα. Ναι, πλωτή καντίνα! Πρώτη φορά είδα τέτοιο πράγμα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αλλού. Όποιος ξέρει να μου πει παρακαλώ!Zakynthos-Trip (55)

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας στη Ζάκυνθο, πήγαμε με το ταχύπλοο ημερήσια εκδρομή στην παραλία του Λαγανά, εκεί που ζουν κι αναπαράγονται οι χελώνες.
Τα φουσκωτά ταχύπλοα ξεκινούν από το Κερί και κάνουν ημερήσιες εκδρομές μέχρι τον Λαγανά και το Μαραθονήσι. Η περιοχή στα ανοιχτά του Λαγανά είναι αυστηρά προστατευόμενη και επιτρέπονται να πλησιάσουν μόνο συγκεκριμένος αριθμός πλοιαρίων. Επίσης, απαιτείται να προσεγγίσουν τα νερά αυτά με σβηστή μηχανή, για να μην τρομάξουν τα σπάνια αυτά πλάσματα.

Στη διαδρομή από και προς το Λαγανά, έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τις εκπληκτικές θαλάσσιες σπηλιές για τις οποίες είναι διάσημη η Ζάκυνθος. Τα πλοιάρια συνήθως κάνουν αρκετές στάσεις στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής για φωτογραφίες κι ίσως καμιά βουτιά.

Τα νερά είναι μαγευτικά, κρυστάλλινα και τυρκουάζ όπως και στην υπόλοιπη Ζάκυνθο, αλλά απαγορεύεται να βουτήξεις εκεί που κολυμπούν οι χελώνες. Αλλά ήμασταν τόσο κοντά στις χελώνες, που ήταν σαν να κολυμπούσαμε πράγματι μαζί τους!

Οι χελώνες ζουν ουσιαστικά στα βαθιά, αλλά πρέπει να ανέβουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάθε φορά που κάποια χελώνα εντοπιζόταν κοντά στην επιφάνεια, γινόταν ένας μικρός πανικός από τα πλοιάρια με τους τουρίστες, ποιος θα προλάβει να βγάλει φωτογραφίες. Ελπίζω οι χελώνες να έχουν πια συνηθίσει. Ποιος ξέρει άραγε τι σκέφτονται για αυτή τη συνήθεια των ανθρώπων…Zakynthos-Trip (61) Zakynthos-Trip (67)

Μετά, γυρίσαμε προς Μαραθονήσι, στη μαγευτική παραλία όπου κάναμε ένα δροσιστικό μπάνιο. Στην παραλία αυτή υπάρχουν και πάλι κάποιοι περιορισμοί, όπως ότι δεν μπορείς να τοποθετήσεις ομπρέλες, γιατί μπορεί να υπάρχουν φωλιές χελωνών μέσα στην άμμο.

Παρ’ όλα αυτά, το κολύμπι στο Μαραθονήσι ήταν εξαίσιο. Τα νερά πεντακάθαρα και δροσερά, ειδικά μετά από ένα πρωινό κάτω από τον ήλιο χαζεύοντας τις Καρέτα-Καρέτα. Εκεί είδα για πρώτη και μοναδική φορά την πλωτή καντίνα που σου προανέφερα. Μιλάμε, πλήρως οργανωμένη! Είχε τα πάντα, από καφέδες μέχρι παγωτό κι από φρουτοσαλάτες μέχρι τυρόπιτες και πατατάκια. Εξαιρετική εφεύρεση! Δεν ξέρω αν την έχουν σκεφτεί και τα υπόλοιπα νησιά, αλλά αξίζει να την υιοθετήσουν.Zakynthos-Trip (56)

 

Το απόγευμα πια, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο γεμάτοι εντυπώσεις, αλλά η υπέροχη αυτή μέρα στη Ζάκυνθο δεν τελείωσε εκεί! Το βράδυ πήγαμε για φαγητό σε μια από τις παραλιακές ταβέρνες στην πόλη της Ζακύνθου, με το όνομα Βαρκαρόλα. Εκεί, εκτός από το τέλειο φαγητό, απολαύσαμε και μοναδικές Ζακυνθινές καντάδες. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τις μελιτζάνες σκορδοστούμπι!Zakynthos-Trip (86) Zakynthos-Trip (82)

 

Μπορεί στη Ζάκυνθο να υπάρχει πολλή τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι όλα τα μέρη πάρτι και clubbing. Αν μάλιστα πας Ιούνιο ή Σεπτέμβριο, θα πετύχεις την ίδια εξαιρετική φυσική ομορφιά του νησιού χωρίς την πολυκοσμία.

Τη Ζάκυνθο ειλικρινά την ερωτεύτηκα! Έχει από υπέροχες παραλίες μέχρι σούπερ φαγητό.
Έχεις πάει; Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου; Και το πιο σημαντικό ερώτημα, Ιόνιο ή Αιγαίο; 😉

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες περιπέτειες από τη Ζάκυνθο και τα άλλα μέρη που έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο στο www.elsescapes.com.

 

Γράψε κι εσύ για το Dreamista! Στείλε μου την ταξιδιωτική σου εμπειρία εδώ και δες το άρθρο σου στις σελίδες του blog!

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 16 =