Η Κλαίρη στο παζάρι του Αμμάν

Δεν είχα το Αμμάν στα πλάνα μου, αλλά μάλλον είναι καιρός να το βάλω. Γιατί, ναι, η Ιορδανία δεν είναι μόνο η Πέτρα. Είναι μια ολόκληρη, μαγική χώρα, που με περιμένει να την ανακαλύψω. Και αυτές οι φωτογραφίες με ταξιδέψουν στην Ιορδανία, ξεκινώντας από το ανατολικό Αμμάν και το παζάρι του!JORDAN AMAN EAST (37)
Η ταξιδιωτική φωτογράφος Κλαίρη Μουσταφέλλου ταξίδεψε εκεί και επέστρεψε με υπέροχες φωτογραφίες από την παλιά πόλη, γύρω από την ακρόπολη.
Εκεί, χιλιάδες μαγαζάκια με ρούχα, κοσμήματα, αρώματα, μουσικές, γυαλιά ηλίου, χαλιά, ναργιλέδες, υαλικά, γλυκά… κρυμμένα σε άπειρα στενά και παράστενα, δαιδαλώδη. Χάνεσαι στα χρώματα και τα αρώματα. Και δεν σταματάς να περπατάς και να ρουφάς με τα μάτια σου τα πάντα.JORDAN AMAN EAST (16) JORDAN AMAN EAST (40) JORDAN AMAN EAST (46)

Η παλιά πόλη καταλήγει στο παζάρι τροφίμων, εξίσου μεγάλο και αυτό. Μοιάζει πολύ με ελληνικό, στα προϊόντα.
Οι άνθρωποι, παντού, ευγενικοί, ανοιχτοί, φιλόξενοι. Και όπως και στην Κωνσταντινούπολη στο Σκεπαστό Παζάρι, έτσι και εδώ, όταν ακούσουν ότι είσαι Έλληνας, δεν κρύβουν τη χαρά τους!JORDAN AMAN EAST (50) JORDAN AMAN EAST (51) JORDAN AMAN EAST (52) JORDAN AMAN EAST (54)
middle east, jordan, aman, city, market
Ένα μικρό μαγαζάκι μέσα στην αγορά, που φτιάχνει μόνο κιουνεφέ. Σ’το δίνουν σε πλαστικό πιάτο και το τρως στον δρόμο, έξω, μαζί με ουρά κόσμου που περιμένουν να το απολαύσουν. Λένε πως είναι το αγαπημένο του βασιλιά, ο οποίος πάει εκεί να φάει!
Και μες στη μαγεία της αγοράς, θα επιθυμήσεις να ψωνίσεις. Σωστά; Πώς είναι όμως οι τιμές;
Είνα σε όλα λίγο φτηνότερα από ό,τι στην Ελλάδα. Εκτός από τα χαλιά και τα παλιά κοσμήματα, που είναι αρκετά πιο φτηνά.Δεν ειναι επικίνδυνα στην αγορά του Αμμάν. Αρκεί να προσέχεις το πορτοφόλι σου, όπως σε κάθε παζάρι άλλωστε.
Και αυτό βοηθάει στο να απολαύσεις την εμπειρία ακόμα περισσότερο!middle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aman, city, marketmiddle east, jordan, aqaba, city, marketmiddle east, jordan, aqaba, city, market

middle east, jordan, aqaba, city, market

middle east, jordan, aman, city, market

middle east, jordan, aman, city, market

middle east, jordan, aman, city, market

middle east, jordan, aqaba, city, market

JORDAN AMAN NARGILE SHOP (2)JORDAN AMAN EAST (54)
Άφησε την αγαπημένη μου ταξιδιωτική φωτογράφο να σε ταξιδέψει το ίδιο όμορφα, στο Νέο Δελχί και στο Kashmir της Ινδίας!

To άρθρο μου αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog του travelplanet24

Ετοιμάσου κι εσύ για το ταξίδι σου, με τα προϊόντα που θα αγαπήσεις, εδώ!

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 9 =