Food Bloggers Travel – part 5

Όταν οι Food Bloggers ταξιδεύουν, ταξιδεύουν κι εμένα στις υπέροχες γεύσεις από τις χώρες που επισκέπτονται. Η Άννα του A Jar of Margarita μένει στην εξωτική Bangkok και έχει πολλά νόστιμα μυστικά να μοιραστεί από τα ταξίδια της εκεί. Μου τα αποκάλυψε όλα, εδώ!

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις στην Bangkok και πού σου αρέσει να τρως;
Γενικά μου αρέσει πολύ το Ταιλανδέζικο φαγητό και χαίρομαι που ανακάλυψα τη fish sauce εδώ πέρα. Η fish sauce έχει μια αρκετά αλμυρή γεύση και προσωπικά τη χρησιμοποιώ πολύ με ρύζι. Ως επικρατέστερα ταϊλανδέζικα πιάτα, προτιμώ το fried rice, την σαλάτα παπάγιας (tom yam) και το mango sticky rice.
Η Bangkok είναι γεμάτη εστιατόρια και street food. Δεν έχουμε συγκεκριμένα μέρη που θα πάμε για φαγητό, καθώς προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε καινούρια μέρη συνεχώς.Anna in Thailand

Ποια ταϋλανδέζικα φαγητά προτιμάς να μαγειρεύεις;
Γενικά κάνω μίξη στην κουζίνα μου, επομένως σπάνια ενα φαγητό θα είναι αμιγώς ελληνικό ή ταϊλανδέζικο ή γιαπωνέζικο. Από τη στίγμη που έμεινα Ταϊλάνδη έβαλα στη διατροφή μας το λάδι καρύδας που μαζί με το ελαιόλαδο θεωρούνται τα πιο υγιεινά. Παράδειγμα πλεόν φτιάχνω αβγά μάτια χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι καρύδας. Απίστευτη γεύση! Επιπλέον, φροντίζω το τραπέζι να έχει πάντα λαχανικά stir fried με soya sauce, αλλά και στην κατάψυξη μου έχω πάντα udon (γιαπωνέζικα noodles) καθώς μπορώ να έχω ελαφρύ φεύμα σε λιγότερο από 20΄.thai food

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ελληνικός γαστριμαργικός προορισμός;
Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεκτή απάντηση, αλλά θα πω το σπίτι-φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς! Γενικά όταν φεύγεις από έναν τόπο και μένεις τόσο μακριά, τις 2 εβδομάδες διακοπών φροντίζω να φάω όσο περισσότερο μπορώ σπιτικό  γεμάτο παιδικές αναμνήσεις φαγητό. Επιπλέον, το ταξίδι μου στην Άνδρο ήταν μια ευχάριστη γαστριμαργική εμπειρία. Αγάπησα πολύ τα τυριά τους αλλά και το γλυκό του κουταλιού λεμονοανθό. Η γεύση του γλυκού ήταν σαν να βρίσκεσαι σε ένα χωράφι με λεμονιές. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη γεύση και τη μυρωδιά που είχε.A Jar Of Margarita

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου γαστριμαργικός προορισμός, μετά την Ταϋλάνδη και την Ελλάδα;
Το ταξίδι στο Βιετνάμ, όπου ήταν και η πρώτη μας επαφή με το βιετναμέζικο φαγητό. Αρχικά δεν είναι καθόλου καυτερό (σημαντική λεπτομέρεια όταν μένεις στην Ταϊλάνδη). Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι τα φρέσκα spring rolls τα όποια τα τυλίγουν με φύλλα ρυζιού, δεν είναι τηγανιτά όπως τα spring rolls που γνωρίζουν οι περισσότεροι και επειδή προσθέτουν μέντα ή δυόσμο αφήνει μια ευχάριστη φρεσκάδα στο τέλος.Screen Shot 2558-08-28 at 10.44.02 AM

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο εκτός Ελλάδας;
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω μόνο ένα. Θα ξεχωρίσω όμως το εστιατόριο του  James Oliver ‘Fifteen, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφαγα σε εστιατορίο διάσημου μάγειρα. Επιπλέον, η πανακότα με σως κρασιού και καραμελωμένο αχλάδι ήταν απλά όνειρο!

Ποια ελληνικά προϊόντα έχεις πάντα μαζί σου;
Φροντίζω πάντα να πάρω από την Ελλάδα ελαιόλαδο, ελιές και μέλι. Αυτά είναι τα τρία βασικά προϊόντα. Επιπλέον, όλο και κάτι παραπάνω θα βάλουν οι μαμάδες στη βαλίτσα… έχουμε κουβαλήσει από λεμόνια, τυριά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, τσίπουρο και σπανακόπιτα!

Το blog της Άννας, A Jar of Margarita, θα σε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και τις εξωτικές ασιατικές γεύσεις, αλλά και στην υπέροχη ελληνική κουζίνα!

 

Ταξίδεψε στη γεύση του κόσμου μέσα από τα ταξίδια όλων των Food Bloggers φίλων μου, εδώ!

 

 

 

Share

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *